Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det här stearinljuset är bara ett finger i luften som jag blåser på






jag drömde

rytmiska fabrikslokaler
kvällslånga samtal om
savanner och skiljetecken
och en leende infallsvinkel
till varje vanlig vardag

jag hoppades på en
glasklarare geometri

jag föreställde mig
vackrare vägskyltar

och en baraxlad ögonkonstnär
med tatuerade avsikter
och öppnade armar
skulle komma emot mig
under snötunga telefonledningar

och ge mig sin frid












Fri vers av Christer VIP
Läst 1023 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-07 14:32



Bookmark and Share


  Blod, Snått & Juling
Christer. Jag ville köpa din bok. Förstår inte varför jag inte gjorde det!?
Mississippi i mitt hjärta!
Och du!

2021-02-08

  Saga-Sofia
Skrev just en annan kommentar om Thomas Tidholm, och så kommer jag hit och hittar den samme. Första raderna är hans författarskap sammanfattat, för mig. Klockrent.

En knasig tanke jag ville dela bara...

För övrigt är det så härligt att se dig igen. Har läst dina senaste och dikterna är som alltid oemotståndliga. Som små lyckopiller som jag måste vända och suga på innan jag till sist sväljer och känner - aaaaah, nu gör de verkan.
2009-11-13

  Popcorntankar
Tycker mycket om!
2009-11-01

  Yrre VIP
Vacker!
2009-09-08

  Mikael Lövkvist
En i mitt tycke rent lysande dikt.
2009-08-20

    Roger Magnusson
visste du att om vi plockar upp en fågelunge som fallit ur sitt bo
och lägger de tillbaka
är risken stor att dör.
Av stress. Av doften av människa.

Du och jag. Är den fågelungen.

Livet lovar mer. Är mer. Men utan ro att känna, tänka, vara. Finnas.

OK, jag är full, men det viktiga är att jag vet vad jag menar.


Köp en stuga i norrland. Jobba arslet av dig i ett år, åk sen dit i några månader. Känn hur det är att finnas. Att känna. Hitta pulsen. Din puls. Livets puls. Takt. Ditt liv blir aldrig det samma. Promise.

Läs Momo eller kampen om tiden.
2009-03-13

  madinsane
du har alltid rader att avundas.. ja, eller förälska sig i.
jag menar, det är inte vem som helst som smäller till med
"en leende infallsvinkel
till varje vanlig vardag"

det ska liksom vara du!
2009-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Christer
Christer VIP

Mina favoriter
kärleken tänker jag
om