Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök i fotoautomaten

 

Jaha varsågod den här vägen sa kvinnan.

Hon visade mig var fotoautomaten stod

och jag satte mig på pallen och tyckte att

håret var ok och försökte le lite grand.

 

Man ska ju inte le på foto nuförtiden.

Nu kom det tre blixtar och snart skulle

bilderna visas i rutan så att jag kunde

välja den bild som stämde bäst . . .

 

Vem är tanten på bilderna tänkte jag.

Enligt anvisningarna hade jag tagit av

mina glasögon och såg helt enkelt utan

överdrift inte klok ut.

 

Jag bad om att få ta bilderna en gång till.

Jo det skulle väl gå bra men det var väl

inga fel på dessa sa damen och mätt mig

med blicken när jag svarade att nejdå . . .

 

Jo det är ju det här med glasögon för det

har jag ju konstant och det blir stor skillnad

Hon såg lite road ut och jag blev förstås

genomskådad men återgick till fotoautomaten.

 

Hjälp vem äääääääääär detta på alla foton

skulle jag ha velat ropa och någon skulle ha

kommit ut och ordnat med felet på automaten

så att rätt person nu visades på bilderna . . .

 

Jaha det blev ju bra med glasögonen sa damen.

Hon såg inte min upprördhet med pennan som

jag skrev mitt namn med fick stilen att darra.

Hur jag ska förhålla mig till den okända personen

 

på fotona förstår jag inte och denna människa

ska sedan finnas på mitt körkort i många år . . .

Alla dessa rynkor och linjer är ju inte mina så jag

råder alla i liknande belägenhet att träna först

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-01-21 17:04



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag missade denna igår och får mig ett ordentligt skratt idag.
Vilken humor!
Du är bara helt otrolig i Din beskrivning.
Applåd och bokmärke.
2009-01-22

  Regular
jaa dessa foton :-(
2009-01-22

  Miss Mod
Jag tror jag fått samma dam som Dig på mitt körkort, ser det helt enkelt som en ny bekantskap, vad ska man göra?
2009-01-21

  Carola Zettergren
:):)mmm..jag har en särskild fobi som sätter in, när jag måste fotograferas!!!!
2009-01-21

  Piann VIP
Ja, man undrar, vem är damen på fotot...!Nu när man inte får le på kortet..så såg jag själv ut som en förrymd skrämd fånge.
Du beskriver det humoristiskt, men förstår undertonen.
2009-01-21

  LassO
sätt en skruv i nacken... ;=)
2009-01-21

  Eaglemountains VIP
Då jag tog mitt passfoto första gången, såg inte jag att det var jag .....
2009-01-21

  Mr Lindemann VIP
Jag har nu äntligen lyckats bli du och bror med mitt passfoto, det är en lång process

Sedan återstår givetvis körkortsfotot....
2009-01-21

  Eva Langrath VIP
Oj, jag törs nästan inte gå iväg på fredag, mästerligt skildrar du det jag kanske möter.

Eva
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP