Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JUST ANOTHER DANCING GIPSY


Står längst bak
i kören
trots att jag är kortast
och sjunger svagt till natten 

Dirigenten
vänder mig ryggen
jag överlever knappt
i synkoper
och noter i blindskrift

Dansar 
med stelopererade vrister
gömmer mig för
strålkastarnas öga
Just another dancing gipsy
ser ut som om jag rör mig
men jag står stilla

Ansiktet av luffaren
och zigenaren
är fyllda av drömmar
om
ett ynka litet steg.

Just another dancing gipsy
Just another singing hobo
i ännu en audition

"Vi hör av oss! Nästa!"
Säger livets röster
i mörkret

Jag glömde
som vanligt
att lämna mitt namn

Just another dancing gipsy.....

 

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 566 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-23 11:04



Bookmark and Share


  madinsane
just another master piece!
jäklar vad bra. det finns rader i denna som får mig att verkligen längta efter att skriva.. trots att jag sällan lyckas på det här planet.
mycket snyggt, min vän!
2009-01-23

  Elaine.S VIP
Som att hålla en sax för vänsterhänta i högerhanden, det blir liksom inte bra, hur man än gör., hur gärna man än vill. Du skriver med så bra bilder , jag gillar verkligen den här...och igenom allt ihop ser jag "ansiktet av luffaren" . Det lyser starkt med sin närvaro...
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth