Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen genom livet – fram till våren

En pojke
  stark
    råbarkad
        och plikttrogen
   född just så
     med ett syfte
    en lång väntan
           innan implementering
  leker sig yr
    i ett virrvarr av löv
                tills alla har fallit

  hänvisad till en plats
       i egenskap av sitt liv
    hänvisad
            men inte
    hängiven
  frodas inom stängslet
     straffet är hårt för att
                växa sig vild
   enklare ändå att bara vissna
     och lämna plats åt någon
             lika kapabel
  att idka näringsliv

  ensam är det just så
     sammanslagning
              och
         tillökning
              ger plats att växa på
  möten
       om man slutar vara parallell
       och når en
                            skärningspunkt
             om utrymme finns

  tårar tycks tränga fram
          varje gång någon vänder sig
                                     bort
                              från mannen
      kanske orsakade av den
         piskande vinden
             under
                vintern
                     som aldrig tycks ta slut
   eller så är det
              någonting annat som svider
     mänsklig försåtlighet
            om det är tillåtet att nämna den
   mitt på avenyerna
             eller bortom Kaukasus
      ingen egentlig skillnad

  en svag ljusstrimma
       en längtan till
                 våren
   några sista krafttag
     det nya syftet
            när det gamla förtvinat

  en ny början




Fri vers av Pontus Landström
Läst 506 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-25 02:28



Bookmark and Share


  John William
Jag har läst den där dikten otaliga gånger och ser så mycket i den varje gång.

Men meningarna tycks i bland
vara lite för ryckiga
för att lyckas fånga mig fullständigt.

Jag citerar:

"ensam är det just så
sammanslagning
och
tillökning
ger plats att växa på
möten
om man slutar vara parallell
och når en
skärningspunkt
om utrymme finns"

oerhört snyggt lite på grund av sin
motsättning, men aningen förvirrande.

Gemensamt för det du skriver
är att de innehåller kraft
visioner och en handfull bitterhet
över livets lott.

Din approach är snarare att bejaka
detta än att gräma sig över det.

Din,
William
2009-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström