Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försöker hitta vägar till ett liv.....




Årstider

 

våren försvann till

behandlingstid

liksom större delen

av sommaren och

du grät inför faktum

sommaren på sjukhus

 

höstens plan

gick förlorad igen

ditt tålamod prövades

åter utan att brista

vinterkylan fick din värme

 

vårt liv hade nu fått två årstider 

på sjukhus

eller hemma

 

din enorma längtan hem

gick inte

att omfatta

 

här är fortfarande två årstider

den svarta

den grå

 

ibland knappt skönjbara strimmor

av förhöjd livskänsla

snabb obesvarad glimt

mellan varförfrågor

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-25 15:15



Bookmark and Share


  * Ammi *
ja varförfrågorna förföljer en för evigt.
den svarta och grå årstiden låter inte bra men jag förstår dig så väl! önskar verkligen att du ska få en egen sol, som bara lyser på dig
kram
2009-01-26

  Bibbi VIP
Griper tag i mig som vanligt, denna typ av Dina texter.
2009-01-26

  Njord
Vacker beskrivning av din sorg och era sista årstider tillsammans
Anar ändå att du vill och försöker leva trots din sorg.
Jag läste i tidningen idag att de som "pratar" om sin sorg ändå har det lättare. Artikeln finns i DN
2009-01-26

  Ronny Berk
poesi som berör på djupet, anknytningen till årstider utpekar det långa sjukdomsförloppet...
2009-01-25
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP