Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
även jag tröttnade på mig själv här


Malmö-Göteborg i absurdum

Halv ett, när tåget passerar Helsingborg
Då tänkt jag
på dig
Och nyss när vi passerade åkrar med
Silos
Då mindes jag
hur du brukade tala
om att flytta till landet
Och på landet bor
kor
Kor och silos hör samman
Så när jag såg en silo då tänkte jag
på dig
Och jag tänkte
på dig
När konduktören bad att få se min biljett
För en gång gjorde
en annan konduktör också det
Det var när vi två åkte tåg i
Danmark
Men den konduktören, han i Danmark, gjorde såklart det
på danska
För i Danmark där pratar man såklart inte svenska
Ändå tänkte jag nyss på dig
Just nu
när tåget står stilla i Halmstad då tänker
jag inte så fasligt
på dig
Förutom att jag gör det något helt
otroligt, fruktansvärt, mycket
när jag tittar på en skylt
med siffran fyra
För fyra delat med två
blir två
Två det är bara ett nummer ifrån ett
Och siffran ett den bara tvingar mig att tänka
på dig

Hela resan mellan Malmö och Göteborg
har jag tänkt för mycket
på dig.
Det ska jag inte tillåta mig själv
när jag åker hem
Då ska jag fan inte tänka
på dig
Då ska jag mer bara fundera på om du nånsin tänker
På mig




Fri vers av fleurie
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-25 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fleurie
fleurie