Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

femmefemme

Vi står nu vid randen, kan papporna ta ett steg tillbaka?
gå ner från barrikaderna, hålla era flaggor stilla ett ögonblick

vänta lite, tyst
bara tyst

ni har pratat i år, bara tyst
just nu.

sätt er här, på stolen, benen i kors
En kopp kaffe lilla vän?
Ni får lov att vänta ett tag,
mamma måste jobba över ikväll.
nyckelkompetens
människor dör om hon går hem,

du kan väl tvätta så länge?

Ställ undan ditt ego bakom dörren
barnen kräks
Tysta nu dina egocentriska hyllningsballader till krig och finanskriser,
kolonier och framgång, död slaveri
krossade ryggar,

och smek nu med dina stämband fram
tre vandringsmän och en kitteln full
tills huset åter ligger i frid
så du kan städa igen

har du tur
vankas Avsugning
när mamma kommer hem

om maten är klar.




Fri vers av cecabom
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-25 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cecabom
cecabom