Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dadam bada till slut förlisa (kvarterets visa)


Så elakt sjunger husfasaden
att syna bluffen och gå fri
ska ge en hand och sedan ta den
tillbaka in mot huvudstaden

Så otäckt lyser alla minnen
att syna bluffen för att bli
en lekboll för de svaga sinnen
som tar en lott och ropar vinn en

förbannad nallebjörn till natten
som synar bluffen inuti
den sanning som nyss hann i fatt den
som somnat statslös under hatten

Så lyssna noga till den sången
som synar bluffen och går fri
och gråter över tid förgången
i det som hörs för sista gången

dadidada dada da visa
dadi dada dadi går fri
hmhm dada baba förvisso krisa
att damdida baba förlisa






Fri vers av halmstrå
Läst 263 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-26 18:39



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Läsvärd text, som säkert passar att tonsättas.
2009-02-01

  korpfjäder
musik, maestro, musik!!!
Har du melodi också? Eller ska jag skicka den jag hör i huvudet till dina ord?
2009-01-27

  Inkarasilas
Det är fan prinsesskriv med stilett det här och det med skruv! Shoeshineboygrin här. Mhmm!
2009-01-27

    papillon
Hommage till Cornelis!
Det här en riktig visa, för raspig röst och gitarr, med en grymt läcker överklivning mellan andra och tredje strofen, skickligt halsbrytande rim och en alldeles suverän avslutning.
Kan du inte skriva något dåligt någon gång, som omväxling??
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå