Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppror I Örebro!




Det var en deprimerande vanlig dag i Örebro.

Staden som har en "Likkista" som monument

över inbundenheten & träääligheten & surheten.

Men denna dag kom jag mitt i vintern i min

blommiga pyjamas längs huvudstråket.

Jag gick på huk som Groucho Marx...

sjöng löjliga melodier... & brast ut i ett

tjut inför de allra tråkigaste stadsmedborgarna.

Innanför mina byxor hade jag min kuk

i ett fodral... till slut var jag endast klädd

i detta minimala fodral... & jag skrattade

hejdlöst så jag grät åt alla uppspärrade

blickar... jag ställde mej på torget

deklamerade med megafon mina texter

om staden... som har skrämt bort

så många roliga människor, konstnärer,

rockers & andra.

Till slut kom naturligtvis farbror polisen,

jag fick böter, men jag fick enorm publicitet,

tidningar & TV kom, jag pratade i radion,

fick mina egna minutrar i "morgonpasset".

Folk började le blygt när de såg mej

gå över stan i min blommiga pyjamas

& jag delade ut dikter & blommor

till de mest ledsna & utslagna.




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-01-29 12:02



Bookmark and Share


    MaryMo
NEEEEEJ, jag missade det? Går det en repris? :)
2009-01-29

  Måna N. Berger
Jag kommer in till stan i blommig pyamas och hjälper dig deklamera poesi vid likkistan! Jag kommer ner från gränsskogen med blommor och dikter i fång! Flower Power åt folket i gnällbältet!
2009-01-29

  DanSan
*******************************

Hahaha . . . flower Power och poetry
on demand i Örebro där det florer en
gnällig attityd till det mesta . . . Mer
blommiga pyjamasar på stadens gator!

Men du håll det andra innanför!
Hehehe :)))

*APPLÅDER*

*******************************
2009-01-29

  Cosmic Johanna
Underbar uppståndelse i Örebro, det kanske kan locka konstnärerna och poeterna tillbaka, applåder för den blommiga pyjamasen, som en glädjespridare.
2009-01-29

  Just Emotions
snyggt skrivet!!
2009-01-29

    Calin
Jag har ett gäng partyhattar kvar... tror Örebroarna behöver dom helst då från en man i blommig pyjamas:)
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP