Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är just nu drabbad av en galen människas trakasserier (i verkliga livet, inte här)


Molnen skingrades en aning

 

Samtalet spårade ur

lika mycket mitt fel som hans

och eftersom jag vet sedan gammalt

borde jag haft vett på att tiga

men långsinthet har jag aldrig haft tålamod till 

 

Det slutade med okvädningsord

när jag kom hem skakade hela jag

och det var en mörkröd djup ilska

som vältrade sig fram och som

jag inte mindes att jag haft

 

Så tänkte jag till en stund . . .

kom fram till att då har jag

fått bevis för att jag lever

för det gjorde jag i sanning

här var det jordbävning

 

Trakasserierna fortsätter

och jag berättar för några

som ler igenkännande för att de

också har varit utsatta för mannen ifråga

vilket gav oss en ny gemenskap

 

Vidare får jag nu ordnat saker

på ett sätt som är nödvändigt

men har legat på is

den gråsvarta gårdagen

fick konkurrens

 

I ljuset av detta nya elände

fick livet en annan färg

svartgrått fick en strimma

ljusblått minsann när

molnen skingrades en aning

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-29 13:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack och lov för den ljusblåa färgen i detta sammanhang!
Applåd!
2009-01-30

  jardan
Å kan känna din ilska, avslutningen är fantastiskt skriven
2009-01-29

  Hans Christian
Mycket vackert skriven dikt som melodiskt flyter på och slutet är suveränt. Bravo!
2009-01-29

  Eva Langrath VIP
Stark och levande skildrat, gott är upptäckten att man lever och kan känna igen, även om det börjar med ilska.

Eva
2009-01-29

  Olof Dahlin
Härligt hur någonting negativt till slut leder till någonting positivt. Vackert skildrat.
2009-01-29

  * Ammi *
Usanimej för galna människor!
motgång föder .. ja vad? haha, jag vet ju vad det handlar om, och du beskriver allt så fint här, framför allt din känsla och insikt! Jordbävningar kan behövas ibland, ut med det bara, och slut nu med mössan i handen!
kram
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP