Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömpoet


Drömpoeten
är en bubbla i havet
blåst ur en sälnos,
skumflarn vid kusten
i vindens våld

Drömpoeten
är glansen från Månen och Aftonstjärnan

Drömpoeten är det enda lövet;
sjunken i mjuka förnan,
ger den sitt liv

Tjuren
med hornen bland stjärnorna,
blomsterkransad av himlaljus

Han säger:
"Idag dog en varg
en Planetens tjänare.
Redan i morgon
kommer straffet"

Någon frågar Jorden:
"Vad har du för roll att spela?"

"Jag spelar ingen roll.
Jag är.
Och jag blir.
Och när maskerna spricker
är jag den jag är."





Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-01 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP