Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnen av lögn vidlåder lyckan (änkans sanning eller ormens stjärt)



Smutsgrå vidlåder tanken sin tid
änkan talar om lycka
minnenas frid kan man tycka
sanning syns flacka invid
den lögnbrutna sorgtidens krycka

Dimskymd undfaller kunskapens frukt
trampad orm åldrar tiden
sinnenas frid bortom striden
framtiden lustvävd av fukt
där dårskapen bidar förliden

Sotsvart nedlåter grymhetens dag
döden hemsöker gatan
vinner den svartvita skatan
sanning blir lögn utan lag
väntan är vägen till Satan

Smutsgrå vidlåder tanken sin tid
rinner av längtan till bruden
mandom bryts undan huden
sanning tycks flacka invid
ännu är kärlek förbjuden







Fri vers av halmstrå
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-01 21:55



Bookmark and Share


  korpfjäder
Du för texten framåt utan förskoning och finner mening i ord du skapar av andra ord som sammansatta dubbelmeningar.
Stiligt och nyskapande ändå med en känsla av att du har rötterna djupt i en uråldrig poetisk tradition.
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå