Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barn


Det viktigaste



I sin egen ensamvrå
sitter han i lugn och ro
och petar med sin fina käpp
som han putsat med den skarpa kniven
käppen som passar så bra
att rita utförsfåror med från vattenpölarna
I fickan har han de dyra hemligheterna
den släta lyckostenen som gnistrar
det starka snöret säkert längre än en meter
och papperslappen med ritad spårkarta
över okända stigar
en turkosfärgad gummisnodd
och en mångfärgad spelkula av glas
och skruven med muttern som passar
I bakfickan en plåtask
med illaluktande metmaskar
allt viktigt som han behöver




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 554 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-02 10:30



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En underbar poetisk skildring av en lycklig liten kille
2009-02-09

  Carola Zettergren
Mmm..ett fint porträtt, av en människa, kunde vara en vuxen också, i en del saker finns trygghet .. i de personliga och invanda..
2009-02-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Viktiga ting
att bära ikring
utan dom är man
ju ingenting!
2009-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors