Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Funderingar om höga tak

 

Hur högt i tak har vi?

Är det mänskligt att göra fel?

 

En av mina läsare gav upp en text, under förevändning

att inledningen innehöll språkfel.

Det var säkert ett sätt att tala om för mig att det var en

urdålig text. Kanske en ren skittext under hans lupp.....

 

Jag kan bara svara på hur jag själv gör.

Om jag upptäcker språkfel, brukar jag påpeka det på mail

till poeten, men inte i kommentaren.

 

Nog har jag tålamod att läsa en text med både stavfel,

syftningsfel, tempusfel, genusförvirring osv.....

Jag dömer inte ut en text innan innehållet har

begrundats.

 

Och jag har funnit många pärlor, trots språkfel.....

Kanske beroende på min förmåga att läsa mellan raderna.

Det uppfattar jag som viktigt; förmågan att se budskapet.

 

Om vi vore lika, och la ribban på exakt samma ställe,

skulle det möjligen bli fullkomligt perfekta texter. 

Men kanske också gäspande uttråkat.

Eller?

Vad tycker du?

 

 

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-04 08:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det bör vara högt till tak. enligt min mening.
2009-02-04

  Hans Christian
Ja, jag har alltid påpekat stavfel med ett mail. Det viktigaste för mig är att texten berör mig. Eventuella tempusfel mm, går alltid att rätta till. Bra skrivet av dig!
2009-02-04

    ej medlem längre
Som icke svensk gör jag massor av språkfel och är glad över att det finns läsare som påpekar det så jag lär mig...men det var ju inte det detta handlade om...utan att vara diskret.
Välvalda ord Ulla!
2009-02-04

  Annie b'larsson VIP
Den "perfekta" dikten.
En text av Hitler, då?!
Nä, tack!
2009-02-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vad texten INNEHÅLLER
handlar om, är det, som
gäller... Om det jag min
kommentar fäller...
Visst skall man
ha högt i tak!
2009-02-04

  Eaglemountains VIP
Visst är det innehållet i texten som ska komma fram, man läser väl inte texter för att kolla språkfel. Gör man det, kan man aldrig få ut det rätta budskapet ur texten ...... då har man direkt dömt ut en text av fel orsaker ..... men det finns ju de, som hela tiden försöker hitta fel hos andra ....
2009-02-04

  jardan
Språkfel, dialektalt, slang whatever...det är väl skrivarglädje och läsningen i stort som gäller -absolut !
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP