Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nedtecknat 22 januari (Ibland kan det vara jobbigt att vara morfar!)


DAGIS, 21 januari 2009 (Inskolning)


Till förskolan det bär,
till dagis.
Långt därborta i Säve.
Inskolning för Alma liten.

Andra veckan,
tredje dagen,
inte alls bra,
tycker Alma.

Hjälp! vad jobbigt
att vara lämnande mamma
till okänd miljö
ännu ej invand.

Med hårt tillkämpat mod:
"Hej då, maamaa!
Tårfylld blick
men med klapp i hand.

"Mitt lilla liv,
mamma kommer snart"
(försök att smälta in,
allt kommer att bli bra!)




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 963 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-06 13:23



Bookmark and Share


  Miss Mod
Dessa rader väcker klump i hals.
2009-05-05

  Bodil Sandberg VIP
En fin och varmt text Nils..underbart!
2009-04-03

    Maria Malm
Jo, dessa lämningar var något som kändes ibland.
2009-02-28

  Lena K Nilsson VIP
Om än det är längesedan så minns man så väl. Hjärtskärande...
2009-02-06

  mare VIP
Separationens svåra......lilla Almas tårar kommer säkert med tid, torkas bort...
2009-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors