Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andra syskon

jag vet att du är där
jag vet att du har svårt att göra dig hörd
jag vet att du vill ha min hjälp

kom jag är inte rädd
du vålnad i natten
kom så går vi till ljuset




Fri vers av yama
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-10 02:34



Bookmark and Share


  arie
ett andra syskon
ljuset och mörkret
går in hand i hand
var inte rädd
var vän med ljuset
vet mörkret
bli också vän med
det och du vågar
möta din egen skugga
din egen vålnad
och den har inte makt över dig
längre

ju mer du förnekar din
ju större är den som ett andra syskon

på något sätt förutsätter det ena det andra
kan jag inte definera mörkret
ja hur då att ge namn och betydelse till ljuset

genom mörkret gör jag mig hörd
och sträcker ut min hand
genom ljusstråle går jag över en avgrund
så mörk och så djup

där i mitten möts vi
nakna står vi
och känner ingen fruktan

du detta är djupt men ack så sant

jag menar

tungt väger insikt
lätt blir livet

tack för en dikt
genom skikten
av betydelser
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

yama
yama