Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

janina





janina hade en fjäril i sin hjärna

vi var kanske tio-elva
eller nåt sånt

jag hade inte varit kär innan dess,


på fotbollsplanerna, grus under skor
och den där parken
där strålkastarna aldrig nådde fram

och på de vuxnas jennifer rush-fester
och i hallen under kläderna

var vi
ett tag

och jag minns hur hon sa
hur jag gjorde allting vackert
när det
egentligen var fult

och jag vet
tumörer bär ingen skönhet alls

men fjärilar

sträcker ut sina vingar
och flyger

utan att vi kan
göra något åt det
ändå









Övriga genrer av Robert W
Läst 1344 gånger och applåderad av 36 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-11 13:48



Bookmark and Share


  Katasterismi
å vad fin.
2012-06-25

  karenina VIP
ett knivskarpt tvärsnitt där en hel berättelse ryms i några meningar
2010-02-10

  Mr Lindemann VIP
Skör text om det sköra livet som kan bli tung då
det greppar fjärlsitunga tumörer
2010-02-10

  Miskase
Min mamma Janina har fortfarande fjärilar i huvudet, men dock värre än tumörer.

Underbar dikt. Kändes som om du skrev om min mamma, och det blev väldigt personligt <3
2010-02-10

  Carola Zettergren
Minnen flyger förbi i och omkring min hjärna, när jag läser, jag har försökt att fånga och förmedla dem ett antal gånger, det har alltid slutat med att jag raderat alltihop. Du fångade och förmedlade med ett känsligt anslag, det som sjöstrand beskriver så bra, och jag instämmer fullständigt!
2010-02-10

  Marie Å
Tycker mycket om ditt sätt att skriva……
och detta var vackert men lite vemodigt…
2009-02-13

  Lola
J-namn och fjärilar. Då måste jag ju ta åt mig. =)
Allvarligt talat - mycket vacker liten berättelse som andas sorg man blivit kompis med.
Förresten - grym profilbild. Jag känner fotografen, hon är grym! Men inte lika grym som plantan. Det kan ingen vara.
2009-02-13

  genni VIP
Ett vackert namn, Janina.

Väldigt fint skrivet.
2009-02-11

  madinsane
ja, jävlar i min gata. ibland när du skriver.. eller snarare när jag läser det du skrivit, vill jag slå dig.. sådär hårt.
fan vad bra det här är.
öppningsraden har mig fast. direkt. och den är just så lång/kort som den ska vara.
och språket, robert, språket... det är så enkelt och så rätt och så förbannat bra..
och nu har jag slut på svordomar.
2009-02-11

    no 9052 in the world of silence
ah. vackert.
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W