Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är bara en fråga om hur länge man ska behöva vänta

 

Tunga ord faller sig inte naturligt för mig
Inte heller fjäderlätta ord

Jag är allt annat än fjäderlätt
för jag kan inte flyga



Återstår gör de halvtunga orden
- de där man gärna kallar
femkilostunga

 

Ja, femkilostunga är mina ord



Men vad är då halvtunga ord?

Att man hellre skapar
felkammade benor
i håret man aldrig bad om att få,
i stället för att hoppas att
sömnen nog kommer inatt?

För kommer gör den alltid
Det är bara en fråga om hur många dagar
- eller nätter -
man ska behöva vänta denna gång

 




Övriga genrer av Blomster
Läst 588 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-12 02:48



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Du släpar orden liksom man släpar stenar för att bygga en stengärdsgård...till skydd....
2009-02-15

    ej medlem längre
En filosoferande text som jag läser flera gånger, i likhet med din förra - Morissey - och som känns lite pessimistisk i sin framtoning. Att brottas med sina tankar även om de bara formuleras i halvtunga ord känns viktigt.
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse