Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vallgravar av gift



Granitbarnet sitter ännu en gång här intill

Medan brinnande satelliter skjuter som stjärnfall längs med jordens krökning
greppar stela fingrar tag i jorden
Tålmodigt borras de genom ytan
pressar sig djupare och bänds metodiskt
tills varje nagel har gett vika och fläkts bort
Fingrarna sträcks
medan de allt hastigare
rör sig i cirklar i underjorden
Slam centrifugeras
all näring separeras ifrån smutsen
sugs sedan upp av tio blödande sår
och färdas genom vener
mot hjärtat utav sten

Tio kungadömen planterade
var och ett med sin egen vallgrav av gift

Medan brinnande satelliter skjuter som stjärnfall längs med jordens krökning
blundar mänskligheten
önskar i ovisshet
Granitbarnet drar tillbaka sina fingrar
klappar den kalla ytan i belåtenhet
skrapar varsamt till sig jord
som i små högar placeras över varje hål
trycker till lätt med foten
vandrar sedan därifrån.




Fri vers av Askes
Läst 455 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-12 13:45



Bookmark and Share


  halmstrå
Det är svårt att hitta ord.. den här texten är så stark och så fylld. Måste smälta, bara smälta. Tycker mycket om formen och språket i det starka innehållet.
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Askes