Foto: allu O" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: allu O


Energi tar slut

 

det går bra

på morgonen och förmiddagsturen

dryga timmens hundpromenad

fikastunden

sedan börjar krypet

under skinnet

tristessen meningslösheten

trycker ner

åker och handlar

 

intill döden trött redan då

ryggen sviktar

varorna orkar inte uppför trappan

om solen skiner

syns allt ännu bättre

 

allt det jag aldrig

kommer att orka fixa

och meningslösheten

blandar sig med

trötta kroppen

och ryggen som värker

 

ny hundpromenad

kattmaten slut

fåglarna ätit upp

och

kropp och själ

själ och kropp

undrar

var det detta

som var meningen

med livet

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-12 18:06



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Mm..undrar vi inte alla om det är detta som är meningen med livet ?
Jag gör ofta så när jag kämpat mig igenom en dag av oro igen. Varför kämpar man på ?
Finns väl inget standarsvar..; för mig är det för mina barn.
2009-02-13

  Hans Christian
Den här dikten kan jag verkligen relatera till, dikten känns musikalisk när man läser högt, "sedan börjar krypet under skinnet" Bravo!
2009-02-12

  Njord
Kattmat och fågelfrö Vad skulle de äta utan dig?
Men skämt å sido Vissa har mest energi på moronen och förmiddagen som du. En annan orkar knappt upp ur sängen.
Bra text om detta fenomen
2009-02-12

  Eaglemountains VIP
Många dar är tunga
tur att vi är unga
i sinnet
och i minnet .....
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP