Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det går ett liv genom tiden



Än talar gudar utan tunga
det elden värmt mot sårig hud
ett brännsår sudlar nyköpt brud
må tusen tärnor skönt besjunga

bestigning av skön jungfruns berg
där smärtan spridit ljuv förundran
i änglakör av dov beundran
och blomsterängar bytt sin färg

I denna tid av sorglig vaka
går ledan ned i skugglik dal
att söka lustans sköna sal
vid tidens ände att försaka

sin längtan sökt i sinnlig tid
ett hjärta lagt så tätt invid
att rytmens pulsslag saktar

så må ett bröllop stunda
att egen skuld begrunda
när samvetet betraktar

vad livet lämnat kvar att sjunga
när elden värmt en åldrad hud
en rynkig knappt förväntad brud
där trygghet löst den bittra tunga

som bundits vid den första färg
som lusten fann i djup begrundan
där barnskrik funnit djup förundran
bestigning av ett ändlöst berg

i denna tid att ljuvt försaka
en tid att söka mörkrets sal
befrukta minnets djupa dal
ett gravöl värt att tidllöst vaka











Fri vers av halmstrå
Läst 393 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-14 12:57



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Fick ihop en Villanelle, senare ska jag sätta ihop sonetterna

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=843121

texten ovan var en lång text och jag brukar finslipa och kolla rimmen enbart efter den är färdig, texter blir aldrig färdiga
det är lite som schack, ett drag gör att allt faller på plats, men rimflytet lät bra

Be well,
LPWJ

2009-02-18

    papillon
Den här texten gör mig osäker - jag läser ut en livsvandring där det förflutna är en bitter följeslagare och där "trygghet löst den bittra tunga" till en sång om det ändlösa berget och minnenas mörker. Ingen munter vandringslåt! Språk, bilder, rytm och form fascinerar.
2009-02-15

  korpfjäder
någon sorts sonettform, någon sorts liv och någon sorts tid
men sedan är jag vilse i känslorna. Det du skriver väcker sånt jag ibland inte vill veta att jag äger.
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå