Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej!



Ett finger på hjärtat och in
och ut och hej och magar i takt
och otakt

Tack föressten, så trevligt det är
så svårt att få det så trevligt, så svårt

och lådor med udda och jämna, men hej!
här ligger du alldeles säregen

och jag helt särad i hallar och torp
men tinnarna
har helt runnit ur mig

Hej! mitt gästabud och hej så länge
så länge och långt

vägen är en gång bland andra





Fri vers av Rakel Lorner
Läst 687 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-18 12:45



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Konstigt, jag läser en helt annan känsla än vad kommentarerna här nedan syftat på. Jag läser en sorg, och ett tvingat (för överlevnad) cyniskt-distanserat perspektiv, till att stå ut med känslan av att inte riktigt nå kontakten med den andre, trots alla hej, och trots allt glidande tillsammans. Fast, ja, det där med magar i takt och otakt, det är ju vackert, och humorisktiskt rofyllt också. Kanske är jag ute och flyger i min första känslotolkning.
2009-08-04

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!!
2009-04-02

  Vind
A'men de e så smilbanden dras oppåt nu. Hej Hopp.
Smått underbara rader, ju.
2009-03-08

  Elin R
texter av Rakel här är ju nästan lika sällsynta som rutiga sebror numera, men allt förlåts och tas igen med meingar som "här ligger du alldeles säregen". tack (och hej).
2009-02-23

  Steffepeffe
Den här känns dansant. Polska eller nåt, med fotstamp och god energi. Andas god vilja och glatt ansvarstagande - man hoppas att det är det som behövs och att det räcker för att livet ska bli bra på riktigt.
Trösterikt att vägen är en gång bland andra, det var bra sagt. Sedan hittar du ju alltid nya sätt att böja fram sensualism från knasigt raka ord. Gillas!
2009-02-19

  August L S
En så märklig dikt, är det inget som klöser, drunknar, skaver eller kliar?

Jag får en glad men rätt förvirrad sinnesstämning. Det ligger i den lekfulla formen och alla hejena. Ett fint bildspråk, gillar magarna i takt och otakt och duet som ligger alldeles säregen.
2009-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji