Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönsterplats, vagn 3




Min kudde luktar fortfarande lavandel
så jag tar en promenad en stilla januarikväll
& somnar någonstans på nattåget till Berlin,
någonstans dina lockar inte kan hitta mig,
någonstans bortom minnen

& det spelar egentligen ingen roll
hur vi var timmar vid telefonen,
hur jag skyddade dig från asteroider,
eller var jag vaknar upp imorgon

mein Berlin

du föddes ur
ingenting
& tände gatlyktorna i mina ögon,
miljoner stjärnor i mina drömmar

& ikväll,
kommer jag dö
utan dig,
med de sista dropparna
kvar i flaskan

ljudet
av hård räls
ska tysta magman,
tysta kvällen
du väckt
i mig

mein Berlin

alltid
någon annanstans
redo att tända
en lykta,



redo att släcka en annan




Övriga genrer av Rozhan
Läst 938 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-02-19 00:18



Bookmark and Share


  Albert
här är en sån:

"du föddes ur
ingenting
& tände gatlyktorna i mina ögon,"

jag måste hitta lite sånt "där" underbart
2009-08-23

    sårosa
å , tycker om denna
2009-07-21

  Staffan Welroos VIP
bra text. slutet är superbt!

*applåd*
2009-04-04

  Roula O
fantastisk text!
2009-03-19

    inmeddiginålsögatkamel
Du är grym, mannen! Vilka bilder som skapas!
Du får mig att tänka på någon. Jag kommer bara inte på vem.
Jag vet inte.
Wow.
2009-02-27

    Dobbie
Ahh detta var minsann ett riktigt bra! Kommer tillbaka til den ofta!
2009-02-20

  I Reformed
vilken text! vilken underbar fantastisk text!
2009-02-20

    Dobbie
Jo men den här är riktigt bra asså, nu har jag läst den 5 gånger! man måste hitta symboliken & känslan går ju inte att missa - klockrent!
2009-02-19

  Carola Zettergren
URTJUSIGT!!!
2009-02-19

    Dobbie
"Min kudde luktar fortfarande lavandel
så jag tar en promenad en stilla januarikväll
& somnar någonstans på nattåget till Berlin,
någonstans dina lockar inte kan hitta mig,
någonstans bortom minnen"

början är helt fantastisk, nåväll nog från mig, vi ses ju snart i alla fall =)
2009-02-19

    Dobbie
Jag måste dock säga att jag saknar lite av din gamla still, denna dikt har lite mer storstadskänsla i sig. Den påminner till viss del om din "Stockholm kära du", fast ändå mer svartvit! Väldigt bra skrivet i vilket fall!
2009-02-19

    Dobbie
Ja, hade du inte varnat mig igår, så hade jag nog inte loggat in på sidan. Det va ruskigt länge sedan du skrev, min vän! Detta är starkt, lite mer råare, lite mer sägande! Jag gillar den starkt!
2009-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Rozhan
Rozhan