Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den svenska statiskheten

Blixthalka och influensasymptom utanför röda rummet.
Köksbordsben i hjulet.
Stillastående.
Punkt efter varje mening.
I romanen blir målaren
felaktigt anklagad.
Jag klagar på översättningen.
Mina reflektioner kring vardagen liknar
en katalogdikt.
Värdet framför priset och längtan efter skärpa
längre än ett stenkast härifrån.
Att uppleva någonting
hårresande.
Svepande handrörelse.
Entropi,
självklart - det naturliga tillståndet.
Erfarenheter och egna preferenser.
Samma hand tillbaka.
Tillrättalagd.
Lagom är den högsta påtvingade dygden.
Punkter efter meningen.
Eskapismen.
Ett större rum.
Smattrande
i stället för klickande.
Resonansen från det blygsamma smattrandet
likt ett barns första osäkra steg
innan modet växer.
Min älskade,
du går i samma takt.




Fri vers av Pontus Landström
Läst 471 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-20 03:15



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Sirligt elegant med STOR språklig finess, du behandlar vårt ädla tungomål alldeles Ypperligt !
2009-03-04

  Maria Natasja
"Resonansen från det blygsamma smattrandet
likt ett barns första osäkra steg"

Otroligt fint!
2009-02-22

  Bjarne Nordbö
Gillar detta.
Det blir nästan som en kärleksdikt.
2009-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström