Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En beskrivning av mig. En beskrivning en händelse idag och när pappa kom in och bad för mig.


Den dolde byggarbetaren

Vart är byggarbetaren? Jag ser han inte.
Vem är det som bygger upp muren igen?
Kan jag inte berätta för honom att han bygger fel
det ska vara ett tempel inte en mur.

En vacker dag, blev en skön bomb som rev ner muren.
Äntligen kan jag börja om, nu ska templet bli fint.
Men den dolde byggarbetarn överlevde.

Den dolde försöker göra mitt skarpa försvar suddigt.
I full färd med att ta ner mitt tempel igen, sten för sten
försvaret var borta... Inget att kämpa om finns kvar...
För varje sten som faller, faller även en tår
I samma takt byggs muren upp igen, i samma takt som jag bryts ner igen.

Det kommer tillbaka...
ful
svikare
värdelös
missly...

Det går inte mer... vad händer?
Jag har fallit förut, så här ska det inte va.
Det är inte meningen att jag ska börja flyga när jag faller från mitt stup

missly...
miss...
mis...
min...
min
min.
Du är min.

Något kommer in till mitt landskap.
Något verkligare än jag själv.
Något starkare än allt annat.
Ett ljus.
En värme.
kärlek.

Rivningen upphör, allt blir stilla, mitt skrikande hjärta får komma till ro.
Du är. Du är...

Rivningen har stannat, byggarbetaren finns inte kvar...
Det jag hör är en fars röst, en fars bön. Min far som ber far om stöd.
Ännu en gång har du visat dig starkare än allt annat
Trognare än alla andra
verkligare än allt.

Jag är dig tacksam min räddare, min kärlek, mitt liv, min Gud.
Tack för att du kom till mig igen.
Tack.
Jag älskar dig Gud!





Fri vers av Tomas Alexander
Läst 425 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-21 17:54



Bookmark and Share


  Marreb
En text som man kan känna igen sig i och den har mycket närvaro... snyggt!
2009-03-04

  Redeemer
Fantastisk beskrivning av Guds trofasthet mot oss människor. Får nog bli ett bokmärke här!
2009-02-28

  Tosan VIP
Vackert skrivet! Gillar avsnittet
missly...
miss...
mis...
min...
min
Det skildrar vändpunkten så bra! Fina metaforer också!
2009-02-23

  Michaela Dutius
Detta är en fullkomligt suverän dikt Samuel!
Dina metaforer är lysande, känslan är starkt närvarande..formen stryker under ditt budskap - och ditt ämne är nog något av det vi alla kämpar mest av allt med...så rädda att inte duga...och att misslyckas...men så stort det är..att vi får falla i den levande Gudens händer!
Applåd!
2009-02-22

  Larz Gustafsson VIP
Ja, du vet hur det var för Nehemja...Tobia och Sanballat försökte sabba.
2009-02-21

  Bibbi VIP
"Av levande stenar, som först slipats till,
nu Gud förenar och bygga vill
sitt heliga tempel med återsken
av klippan Kristus, där Gud tagit varje sten".
Sören Stadell (1 Petr.2:5)
Högaktuell i -70 talets Sthlm när jag var ung.
Står med Dig i förbön.
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Alexander
Tomas Alexander