Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Korpfjäder skrev om tålamodet när klippor ska slipas till sand... och jag funderar över vad jag ska bli när livet slipat mig till det jag ännu inte vet


Jag lever egentligen för att bli något annat




Först var det några celler som fann varandra och började dela sig för att bli något annat än det de var
och sedan föddes en kropp som genast började förvandlas

Nu tror jag att jag ska förverkliga mig själv för att bli någon jag är.
Men egentligen är jag ju bara någon som ständigt förvandlas

Så hur ska jag förverkliga förvandlingen som är jag?

Och när jag tänker efter lite närmare så är målet för förvandlingen omöjlig att tänka.

Jord

Jag lever för att något ska växa i mig när jag inte längre är det jag försöker vara

Sådant kan göra en människa olycklig
eller möjligen ge henne livet tillbaka




Övriga genrer av halmstrå
Läst 646 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-22 16:57



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Intressant reflektion om förvandling.
Du skriver; "egentligen är jag ju bara någon som ständigt förvandlas"... Jo, så tror jag också. Vi är i en konstant förändring, eller kanske hellre ett ständigt växande. Den jag var igår byggs på med de erfarenheter jag har fått idag. Men jag tror att man ska låta förändingen "sköta sig själv" eftersom den är, som du skriver, "omöjlig att tänka".
2009-02-23

    papillon
Det är sant - när vi till slut verkligen är oss själva är vi en handfull jord - varken mer eller mindre - men då, om inte förr, kan man komma till viss nytta..............

ETT LIV EFTER DETTA

Text: Gustav Fröding
Musik: Torgny Björk

Bb F
Gamle spjuver när du druckit
F7 Bb
Sista skvätten ur pokalen
G7 Cm
Och på vinglig fot du raglat ut
C7 F
Ur denna jämmerdalen
Bb Eb
Ej skall du som ängeln svinga dig
Bb
Mot himlaregioner
Bb Cm
För att där med himla-andar
F7
Roa dig med harpotoner
Bb Bb/D Eb
Ej skall du med horn i pannan
Eb Bb
Och på vanligt ställe svansen
Bb F
Sluka lågor i Gehenna
F F/A Bb
Och ta del i djävulsdansen

Icke heller ska du irra
Hutlöst kring som gast och krama
Bygdens tärnor eller skrämma
Deras tappra fästmän lama
Äh nej, en pastor med en psalmbok
Läser över dig och mullen
Men vad helst han sedan spår dig
Nog fan stannar du i kullen
Tills du efter några vårar
Stiger fram som gräs ur jorden
Tunnsått timotej likt dina hår
De glesaste i norden

Då ska klockarns ko Relinna
Som behöver mjölk i juvern
Komma lunkande och mumsa på
Före detta gamle spjuvern
Då ska klockarns ko Relinna
Som behöver mjölk i juvern
Komma lunkande och mumsa på
Före detta gamle spjuvern
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå