Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skrev den här förra vintern i februari och tröstar mig nu med den...




Februarifeber

 

Månen sågs speglande i vattenytan vid bryggan,

naken utan ljuset som sprider sig runt

 

Vred mig åt andra hållet

 

Solen sågs speglande i vattenytan vid bryggan,

klädd i ett varmt färgskiftande ljus

 

Jag stod mellan dem, med min februarikänsla

En månad som återkommer med olust

 

Den retar mig med sitt stillastående

 

I mig på bryggan skedde något

Februarikänslan försvann

 

Lättnad för en stund




Fri vers av Ellen Vivelavita VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-22 19:19



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Denna text är helt underbar! Jag har nu läst den 5 ggr och den är helt perfekt. Fin rytm härlig känsla och skildringen om hur något som är jobbigt blir som blues glider sedan över till en stilla hymn över acceptans!
Njutbart och vackert! Solglittrande kramar/Ammie
2009-02-22

  Larz Gustafsson VIP
"Den retar mig med sitt stillastående".
Där slog du huvudet på spiken.
Februari känns som ett utnötningskrig.
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

  Ellen Vivelavita
Ellen Vivelavita VIP