Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag, Du, Vi och Alla de andra.

Ack du vilsne, du rådlöse.
Vad nyttjar dina frågor, dina grubbel?
Du sliter ditt läder, din plöse.
Allting ändar endast i trubbel.

Livet är blott drömmar och illusioner,
som människor hava byggt.
Resten är enbart simpla konklusioner.
Inget är verkligt, inget är tryggt.

Människan spår och Gud rår.
Ingen begriper, ingen förstår.
Där står du och trampar,
full av frågor, full av tankar,
när på Porten du bankar.

Och allas vår Sankte Per
är blott en proletär,
åt en stor potentat,
av mäktigt format.
Ingen av de båda,
ska du låta ditt liv råda.

Öda ej tid och bekymmer
du icke har.
Slösa inte de krafter
som finns kvar.
Värna dig själv och andra,
och du kan i frid på jorden vandra.




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 565 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-27 10:55



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
"(...) Värna dig själv och andra,
och du kan i frid på jorden vandra."

Mitt - i - Prick! ... men så var det den där Djävulen på jorden då, MAMON!
2016-04-02

  Micael Axelsson
Läst den, flera gånger nu. Finner det för stunden svårt att fånga tankarna, till en samlad tråd att presentera.

Den här texten skapar hos mig mycken eftertanke, båd i hjärta och knopp - det gillar jag


2015-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP