Foto: allu O" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: allu O


Man undrar

 

frosten får solen att glittra

ögat bländas av diamanter

aldrig så vackert som nu . . . .

 

förmågan att se det vackra

har vi utrustats med för att

vara rädda om vår jord

om den nu kan räddas . . .

 

Och vad gör vi människor? Sågar av den gren vi sitter på.
Nu tillverkas etanol till bilarna av det som kunde bli föda.
Vi odlar lax av den fisk vi kunde äta själva.
Torsk från Östersjön exporteras medan vi äter laxen.
Den är kravmärkt och ska vara säker. Vi äter och äter.
Snart har vi "förodlat" oss på allting.
Gammaldags vild natur lär bli ett minne blott.
Vad ska vi äta?
Hur ska vi leva?

Nya rön i media varje vecka. Och vi stressas mer och mer.
Vi finner ingen ro, för vi vill göra rätt.
Men hur vi än gör så blir det fel.
Och vi börjar om och börjar om.
Strukturerar om våra tankar och våra arbeten i ett kör.
Inte stå still. Inte låta saker få sätta sig. Jaga vidare.
Välja avtal på allt. Jämföra priser och funktioner.
Trösta oss på olika sätt. Tänka på hälsan.
Hinna med allt. Leva perfekta liv.

 

solen står högre

för varje dag och igår såg jag

månens skära och neg

och önskade mig diktens tre ting

det första är du det andra är du

och det tredje är också du

 

frosten ligger än

luften hög att andas

oavsett jag går här

eller inte

 

nattens klara himmels

stjärnor

månen

solen

moln som svävar

alltings mening

 

där finns inga jag




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-27 11:26



Bookmark and Share


  Lena Krantz
Det gäller att njuta av de där glasklara ögonblicken!

och

visst är det svårt att göra rätt men man kan inte göra ALLT rätt tror jag, man får göra så gott man förmår!
2009-02-27

  Bibbi VIP
Oerhört stark text som berör.
2009-02-27

  Eva Langrath VIP
Tack för denna starka fina text.

Eva
2009-02-27

  Michaela Dutius
Skönheten känns som en yta över allt det vi förstört...ändå njuter vi av den...en mycket stark text
2009-02-27
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP