Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
promiskuösa tebjudningar i det som kom att kallas leningrad


och hans doft var som en gets







droskornas järnskodda fälgar slog blänk på nevas krusningar
otidigt skyttlade, förbi lökkupolerna - bakom sina flor

skälmska leenden - strax suktande burgundröda talgstift
puder och plym längs stövellädrens stalldoft

vitt kött ur snörlätta liv - talkad bysts åtrådda pärlemor
gavs och togs - träull välvde svanken, ömma bett i topparna

saliv ur mörka gränder - vodkans resta hetta, raggens sveda
naglars rop i huden och locken som vände getens pupill

hängivelsen - i tsarens sista tid, knappast mera rättrogen än
då munken, en obskyr sibir, frälste rysslands damaristokrati




Fri vers av wayward - taiga
Läst 391 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-02-28 09:08



Bookmark and Share


  durr
mkt skönt.
Dit ska jag ock åka med sonen på min födelsedag.
Numera St Petersburg
2009-03-26

  K*
Helt fantastiskt! Man blir alldeles euforisk av ditt sätt att skörda språket - Språkprinsessa!
2009-03-05

  Inkarasilas
Rasputin. Mannen munken myten. Inte billigaste vodkan på smuggeltradaren. Way way vilket språk. AOOOOOWWWOWOWOW!
2009-03-03

  Måna N. Berger
Ord som stiger ut ur en väggfresk på Eremitaget som ut ur ett sjudande dostojevskijskt sekelskiftesliv i tsarens rike som ut ur "snörlätta liv - talkad bysts åtrådda pärlemor"som ur Grigorij Jefimovitj Rasputins bockstinkande skägg - jag kapitulerar än en gång inför din diktarkonst!
2009-02-28

  Ulf Lagerholm
vilka bilder, vilket språkbruk, monokeln trillade ner i morgongröten, jag har nu att ta ställning då putsdukar av säms äro dyrbara ting, antingen skaffar jag ett kortare band till optiken eller också så undviker jag fortsättningsvis att konsumera god vers
2009-02-28

  Carola Zettergren
URSNYGGT!!!
2009-02-28

  Lili Samuelsson VIP
vilket fantastiskt språkbruk, jag blir alldeles raggig av lycka,snyggvirkat
2009-02-28
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga