Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar den siste februari

 

det förnuftet vet är inte alltid det
som känslor ser det finns ju mer
än det som hjärnor gör
som många tycker stör

förnuftet accepterar
känslan protesterar
de är inte överens
det blir ingen fin kadens

detta har vi att hantera
välja väg hur vi vill gå
inte enbart spankulera
om vi harmoni vill nå

frustrationer när vi inte trivs
inombord det klöser och det rivs
outgrundligt sökes svar
fast frågor är vad som är kvar

så får då var och en sjunga som den kan
vi väljer olika och anser att egen väg är sann
men den som lyssnar lär få mer att lära in
än den som av sin självtillräcklighet är stinn



 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-28 13:15



Bookmark and Share


  gunillago
Den här texten får mig att associera till Tage Danielsson!
Kul..
2009-02-28

    sunnanvind
Så sant...och visst gör det ont i bland.. att finna jämvikt och förstå att samla känsla och förnuft på ett reko sätt mot sig själv..oj vad svårt, men så otroligt viktigt! mycket mycket bra o tänkvärd text!
2009-02-28
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP