Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en bön i natten

Gode Gud

Hjälp mig stå upp för det som är rätt
utan att se ner på de som gör fel
Vara god
utan att vara självgod
Hjälpa
utan att kräva
Vara ett föredöme
utan att fördöma
Visa på, utan att peka ut
Finnas till, utan att tränga mig på

Låt mitt liv vara ett ljus som leder
men aldrig bländar

Hjälp mig vara
saktmodig inte saktfärdig
Hjälpsam inte hjälplös
Kärleksfull mot de som mig hatar,
hatisk mot det i mig som inte älskar

Öppna mitt hjärta
när jag knäpper mina händer
Öppna mina händer
åt de som knäppt sina hjärtan

Ge mig
styrka att kunna bära de svaga
Svaghet på det att min styrka
må vara i Dig

Ge mig också
ögon att se behoven
öron som hör nöden
och fötter villiga att gå
de där extra stegen

Ge mig
viljan att ge




Fri vers av Regular
Läst 776 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-03-04 00:48



Bookmark and Share


  Vici
Amen!
2011-11-26

  La Magnólia VIP
Så underbart att läsa! Allt det som jag själv ber om! Allt det som verkligen betyder något ... Tack min vän för dina underbara ord!
2011-06-09

  glädjensdotter
Så vackert, ödmjukt, kärleksfullt, ärligt... att jag blev tårögd. <3
2011-02-24

  frantic VIP
du har redan allt
av detta!!
du är fin.. en av
alla vackra själar
som tänker..
utan eftertanke
med glädjen för
andras glädje
och ledsnad för
andras sorg..

mkt vackra tankar
och vackert skrivet!
2009-06-09

  Thurizas
och hur fint var inte detta? fast jag byter ut första meningen mot "åh gudar" i stället:)
2009-03-04

  Bibbi VIP
Jag gör denna underbara bön till min på en gång!
Tack för Din vägledning i en sann och effektiv bön!
Bokmärke.
2009-03-04

  staff
fantastiskt!
du har verkligen fångat det som är viktigt, men också så svårt.
om jag vore troende skulle detta vara en bön jag gärna skulle be!
den säger det som jag tycker är det finaste med Gud. "Låt mitt liv vara ett ljus som leder men aldrig bländar" - det vill jag.
2009-03-04

  -Ulla Tilemo- VIP
Stor värme, ödmjukhet, vilja och öppenhet för livets möjligheter.
Väldigt vackra tankar som visar en mogen människas djup.
Jag bugar mig!
Applåd. Bokmärker
2009-03-04

    ej medlem längre
jättebra och fin text!
2009-03-04

  Havsbris
wow

vilka ord, när blev du
religiös? för den jag
sett dina texter på
sistone är väldigt
annorlunda från andra
tider...;o)

Vilka makt och skönhet,
lugny och lättnad man
känna att läsa så djupa
och fina ord, bilder och
känslor... Jaa, en riktig
underbar bön i natten,
TACK!

natti natti och att dina
blir mina böner ;o)
2009-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular