Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Rostov flyger duvorna över torget

Kvinnan plockar enkronor på marken
letar lösningar när Mannen
hoppar in i örat med axel som trampolin;
trampar innanför trumhinnan
skriker

- Kallt kaffe och blå ögon dricks
vid lunch!

Kvinnan skyndar plockar enkronor slarvigt gruset
fastnar under naglarna rådhusklockan slår prick!
Torghandlarna ropar när Kvinnan springer förbi

- Kvinna akta dig!

Mannen kliver längre in i nerviga trådar
trasslar sig in och river sig loss
Det knastrar sprakar trasar
Kortslutning heter det visst

Kvinnan plockar enkronor ur fickan
Kassörskans tumme trummar
fickan spricker
enkronor på golvet
rasslar

Mannen tuggar synnerv; väntar
isbitar i kallt kaffe
blå ögon
på tefat

(Kvinnans)

Synnerven går av (Mannen skrattar)
Inga enkronor syns
Kvinnan söker desperat efter orden i halsen
gräver i fel strupe
trummande fingrar trummar
I en hulkning flyger handen ut
framför kassörskan slemmig och röd
när Mannen står där; frågar

- Var är mitt kaffe?

Kvinnan slukas. Enkronorna ligger kvar.
Kassörskans tumme trummar.

(Livlös)

I Rostov flyger duvorna över torget.




Fri vers av Violet Blue
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-07 14:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Violet Blue
Violet Blue