Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem äger ett barn?


född att föda utan di


Domen faller regntungt bort
ljusblå ögon vet det
livsdag ändas alltför kort
barnets längtan ser det
ingen skuld kan bära

Tunneln slutar ändlöst djup
lena kinder känner
längtan finner sorgens stup
vänder det som bränner
vem kan vara nära?

Livslust tröttar kraftlös dag
barnets rop har tystnat
hopplöshetens starka lag
hungerns skämda lystnad
kärlek att förtära







Fri vers av halmstrå
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-07 15:25



Bookmark and Share


    papillon
Ingår naturligt i den serie texter som halmstrå har publicerat här på sajten.
För varje lager som skalas bort ökar smärtan - den bundna formen ökar diktens intensitet. Applåder, sparas!
(För mig är svaret på ingressens fråga -"livet")
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå