Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/3E4riCV2OorZ4ET7ara0nG


Det är inte lätt att vara en del av den kosmiska helheten.

Det är inte lätt att känna sig som en del av den kosmiska helheten när Spånga är grått och familjebil.

Nej.
Jag är som min infekterade fot.
En svart böld
fylld med var.
Det enda jag vill är att spricka ut över hela grå.
Infektera varenda skrymsle medan familjefadern flyr i panik.
Klamrandes vid sina ammorteringar och sin uttunnade frisyr.

Jag ska infektera hela världen lilla mamma

Jag vill dedikera den här dikten till mina kosmiska systrar
såhär på internationella kvinnodagen
(nej, det är inte planerat, jag lovar)
Om det finns kosmiska helheter någonstarns så är det mellan oss.
(när rökelsen slingrar sig mot taket och Neil snurrar live på min skivspelare)

Ljusen far förbi
reflekterar sig i miljoner galaxer.
Och de blinkar som tidens ände och början
om och om och om och om.

Min spegelboll till hjärna reflekterar tillbaka
Min mormor dog på artonhundratalet
och jag skrek. Grät.
Men sen fick jag en muffin och allt var bra igen


Jaadu, Jim. Min kosmiska broder.
Varför klingar dina ord alltid så rent?
Varför är du så riktig när du inte finns.
Och i tunnelbanans sterila verklighet är alla av plast?
(På söder finns det så många solarier)

Jaadu, Jim.
Jag önskar jag förstod dina sanningar bättre.
Svaret är 42. Men vad är frågan?

How many roads must a man walk down?




Övriga genrer av Sundström
Läst 354 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-08 20:08



Bookmark and Share


  tatjana
finfinfinbrabrabra
ah du är så duktig!
och tack älskade<3
2009-03-12

    ej medlem längre
Då jag ej är i form att vara konstruktiv,
men likväl vill ge dig ord...
Bravo..
Väl värd applåder och bokmärkning för ett fenomenalt sätt att skriva.
C
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Sundström
Sundström