Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min morfar och jag fiskade aldrig.



-Du är inte mitt barnbarn, sa morfar och
doppade en bit mandelkubb i nubbeglaset.
Du är en "tyskunge!" En jävla adels jugend.

Försiktigt klappade jag den gamle mannen
på axeln och dukade undan min kaffekopp.

-Och du kan hälsa din jävla pappa,fortsatte han,
att han kan dra åt helvete.

Bussen hem gick klockan fyra.

Morfar sa aldrig hej då.













Fri vers av Maria Natasja
Läst 1008 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-03-09 16:43



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
När betraktarens insikt i och om sin egen vemodhet om och om igen, dikt för dikt, tar sig vägar mot den här typen av formuleringar kan jag läsa länge och mer. Och det har jag gjort. Det tycker jag andra också skulle göra.
2009-03-14

  Per Teofilusson
Nå det var ju inte så trevligt ni hade. Effektivt skrivet om den förtrycktes passivitet, tror jag. Gillar språklösheten, och det halva vansinnet som morfadern tar sig rätten att uttrycka, idioten.
2009-03-11

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!!
2009-03-10

    Al Lanzon
Förfärligt underhållande!
2009-03-09

  Caprice! VIP
Lysande - men trist med en sådan tvärvigg till morfar. Förneka sitt eget barnbarn... brrr!
2009-03-09

  Hans w-art Westlund VIP
väcker en sorg hos mig
2009-03-09

    MaryMo
Vasst som vanligt. Varför älskar man de som inte förtjänar det?
2009-03-09

  Lili Samuelsson VIP
men va fasiken, jäkla skitgubbe
du är ämäjsing
2009-03-09

  SeXara
Du e verkligen grym tjejen
2009-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja