Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grusgruva (sig)




snart är det fest
i vårvinter-umeå
men det är svårare än så
isgatorna glänser i grådiset
och utan broddar
leder stegen
ingenvart

jag skulle kunna
stanna hemma
moloket messa
skylla ängslan
på väglag
istället för
sinnelag

inte svårare än så

om jag vågade prata
skulle jag säga
hej
och ni skulle säga
kom hit
och jag skulle komma kanande
inte svårare än så
kanske blåslagen men
inte svårare än så

men det enda mod jag har
är svårmod

och orden är
ni är

hala

allt slinker undan
alldeles för lätt




Fri vers av pladask
Läst 515 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-03-09 17:27



Bookmark and Share


  Nioma Trey
Jag gillar verkligen hur du leker med ord. Allt får liksom en dubbel mening. Och vissa ordkombinationer är så snygga. Mod- svårmod till exempel, eller att moloket messa. Ja, grymt bra helt enkelt.
2009-05-04

  Tina Q
Du är fyndig - du använder orden på ett sätt som gör att jag vill läsa mer av dig - mer, mer!!
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

pladask