Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att begrava ett barn som ännu lever


Springer fort i natten men barnets ögon slutar aldrig se

Äger barnet glädjen modern saknar
väntar sorgen späda läppars ljud
reser ljuset gryningen som vaknar
springer fort i månsken nattens brud

Äktar ålderdomen den som gråter
lämnar rynkfri hud sin bittra sång
Vem vill vända ungdomstiden åter
vända bort i stjärnor tidens gång

Litar lustan dygnet ändlöst tagen
ställer livets villkor andra bud
Barnets lögn med dova skamord slagen
livlös skuld mot tvivlets nakna hud

Öppnar slutligt ögats sista synrand
ser ett mörker välva himlen fri
norrut glöder sol i självhats brand
våld av makt står kvar där barn ska bli

Graven grävd i mullen mjuknar sinnet
blundar rädslan, finner livets rot
Famlar bortom, ser i intet minnet
här är plats, här vinner död sin bot










Fri vers av halmstrå
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-10 22:15



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Lyfter min hatt och bugar
samtidigt med en applåd.
2009-03-13

  Yrre VIP
Oj, väl skrivet min vän.
2009-03-13

    papillon
Ingressen är som ett piskrapp - och texten blottar en avskalad, omätbar smärta, omöjlig att springa ifrån, en outhärdlig börda som måste bäras. Bokmärkes!
2009-03-11

  korpfjäder
När du skriver så här blir orden på sätt och vis omöjliga att förstå - men omöjliga att värja s ig mot.
Tycker om det bundna som förstärker det svåra.
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå