Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Fel destination

Någon hoppar på ett tåg,
som ska ta henne mot kärleken.
Någonstans i ett insnöat Sverige
lurar faran dold under skinnet.

Kärlek är inte målet,
målet blir vår död.
Resan mot målet är det som ger oss hopp.
Och med ett gnissel bytte hon spår.

Hon förstår att resan har en destination.
Det finns inga utvägar.
Stationerna viner tyst förbi,
och sömnen blir drömmen.

Hjärtat klappar hårdast sista milen,
innan perongen blir dess död.
Livet är slut,
för där står du,
med öppen famn.




Fri vers av Sebastian Myrander
Läst 385 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-12 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Myrander
Sebastian Myrander