Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.serp.nu/samuelrajeus.serp.nu


12:2

Fångade min hand i sin

Med sina fingrar letade efter mitt ansikte

Kände mitt hår och min panna

Sedan med sina fingrar rörde vid mina ögonbryn

Och med sina fingrar

Undersökte mina slutna ögon

Sakta och med poesins skönhet

Med sina fingertoppar

Tog sin färd över min näsa

Och kände mina läppar

Sedan med hela sin hand

Slutade sin resa på min hals

I detta ögonblcik

Bröts den totala tystnaden

Mellan oss och sa:

"Jag ville se dig innan jag dör."

 

Vårdtagare: Emanuel

Ålder: 90

Tillstånd: Blind och mycket sjuk

Vårdgivare: Samuel

 

- 12:2 står för rum nr 12 och säng nr 2 på Rosenlunds sjukhus, Stockholm, 1993

 

 




Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 613 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-13 14:33



Bookmark and Share


    sunnanvind
Berörd ... mycket berörd!
2009-07-19

    Madeleine Ågren (Maduska)
Mycket gripande och vemodig, vacker.
2009-07-12

    ej medlem längre
Och
han fick se

stor närvaro
här
tydliga bilder
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP