Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karelen är magiskt



Hon står naken

framför spegeln

Vit som elfenbenskusten

Blå ådror som floder

i landskapet

Vitt och blått

som i en stolt fana



En droppande handduk

Torkat hennes heliga

Templet i vattenfallet

Njutit av rening



Kvällen är sen

Det ringer på dörren

Känslor

Blandas med undran



Hon öppnar dörren

Regnvåt möter hennes blanka


- Var kom du ifrån


- Får jag komma in, jag saknade dig


- Du droppar, ta av dig så ska du få en handduk.


Deras blickar möts


En lång stund i tystnaden


När natten fångar dem


Är de båda så lika





Efter en varm kopp te

En viskning hörs


- Sov hos mig i regnet.


- Sova blir svårt i månljusets sken
men jag stannar gärna över natten


- Din hy är som månen, kanske är du hennes syster?


- Då är du solen i dess vitaste skrud.


- Det är fint att ha dej hos mig.


- Ja min vän, vi hör ihop.


I ett evigt kretslopp är jag din spegel.





























Fri vers av Cosmic Johanna
Läst 858 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-03-13 22:32



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Denna delade jag på scenen i en poesi afton på Folkhögskolan 2009.
2016-05-02

    ej medlem längre
Vacker
2013-11-12

    ej medlem längre
Wow, vilken
skön stämning
och regnet hör till
så livssensuellt
2009-07-24

  Sanna i badet VIP
Trivs i stämningen i dikten. Det regnvåta.
2009-05-18

  Gunnar Norrman
En så vacker och poetisk dröm! Edith Södergrans ande svävar över dikten. Men så var hon ju född i Karelen också.
2009-03-21

  Freeman
Oj, så fängslad man blir av din berättelse som samtidigt är en jättevacker dikt...magiskt!
2009-03-15

  Michaela Dutius
en hel bberättelse i korta poetiska ord...skickligt
2009-03-15

  Lotti
mjukgungangade läsning.... om det nu finns ett sånt ordFantastiskt härlig känsla du förmedlar
2009-03-15

  Nova-Liv
åhh vad vackert, mjukt
2009-03-15

  Johan Bergstjärna VIP
Skönskrift...
Skönt att sova hos varandra.
2009-03-15

  Eaglemountains VIP
Underbart att läsa, jag skriver under på Bosse Lejonhjärta .....

underbart i evighet
2009-03-14

  blackandwhite333
Ett med naturen. Vackert skrivet!
2009-03-14

  Lejonhjärtas poesi
Helt underbara ord om magiskt möte i evighetens kretslopp.
2009-03-14

  Fånga dagen
Oj det här var talande och väkdigt vackert dessutom gillar jag bilden som hör till
mvh Anna-Karin
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna