Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om balans och utjämning denna dagjämning...




Vårdagjämning

 

Idag är ljuset jämnt fördelat över jordklotet.
Över hela världen är dagen är lika lång som natten. 

Bara två dagar varje år råder full balans mellan ljus och mörker - vårdagjämning och höstdagjämning.

Och denna balans, denna utjämning, gäller alltså över hela jorden.

Tänk om samma balans och utjämning över hela jorden rådde också i fråga om rikedomar, resurser, tillgångar... 

Men i stället påminner fördelningen av det om fördelningen av ljus och mörker vid sommarsolståndet - ett överflöd av ljus längst i norr och ett minimum längst i söder...

 




Övriga genrer av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 1000 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-20 09:33



Bookmark and Share


  Rosmarin
en bra liknelse, och jag har inte läst en liknande association tidigare, så kul med nytänkandet!

för övrigt håller jag med dig - tänk om denna balans rådde över världen när det gäller rikedomar, resurser, tillgångar...och skulle vilja tillägga: makt, självbestämmande och rätt att bestämma över sin egen kropp!
2009-04-29

  Njord
Det kröks inte av jordens böjning utan av jordens luft alltså! Luften tar ljus från natten och ger till dagen står det i min Astronomiska kalender! Vackert!
2009-03-20

  Njord
Bra skrivet, och kopplat till jämlikhet och jämställdhet, rättvisa.
jag läste emellertid att eftersom ljuset kröks när det träffar jorden så inträffar VDJ en eller två dagar tidigare än vi tror.
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP