Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet i taket


Det sitter ingen fluga i taket och sprickan är borta.
Men taket är vackert i sig. Lite så där gulvitt - det ger rummet karaktär. Ungefär som en gammal man med
grått hår och trötta rynkor. Dessa är förstås trötta på ett charmigt sätt. Något åt det karaktärromantiska hållet.
Så jag ligger här och myser under mitt smutsiga tak - som nu går under benämningen karaktärromantiskt.

Jag minns förr. Då fanns det en mosad fluga i taket.
Bredvid en spricka. Bredvid sprickan fanns det en mosad fluga. Och strax intill fanns det en spricka bredvid den mosade flugan. I taket. Blicken hoppade och tiden stod still. Ack och ve. Tack för nya tider.




Fri vers av berxper
Läst 926 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-03-15 17:27



Bookmark and Share


  Yvonne F Andersson
Åh, vad bra!
2011-04-01

    ej medlem längre
Håller helt med Mygg...
2011-03-16

  Junitvillingen
Det "taklivet" fångade mig! Det där med flugan & sprickan...skriver man bara på "rätt" sätt så kan det bli nåt riktigt intressant av det...det får mig dessutom att tänka på att allt minsann inte var bättre förr!
2009-08-29

  aol
gillar din fina takpoesi verkligen bra skriftat
2009-06-19

  Sturesdotter
det där taket...det ser jag framför mig mycket mycket tydligt...
2009-06-15

    ej medlem längre
Kan känna igen en viss asteni i denna text-fast jag orkade inte kolla sprickorna-eller flugan heller för den delen, kommer testa nästa gång!
2009-04-16

  Elin Katten Lo VIP
Wie. Vad kul att läsa den här typen av text av dig. För att fatta mig kort och försöka vara precis i min kommentar; den fångar in och släpper ut. Ja, den andas. Tack.
2009-03-19

  * Ammi *
härlig text om livets funderingar! ja även ett tak kan förnya sig, fina metaforer här!
2009-03-19

  annajohanna
Hej du "karaktärsromantiske" skrivarvän. Roligt med ditt tak som inspirerat dig tlll nytt skrivsätt och nya funderingar. Kul läsning!
2009-03-18

  Mygg
Vilken underbar text och en helt ny Berxper seglar upp på himlen!
Gillar verkligen ditt grepp att låta inre förändringar återspeglas i ett innetak. Det spruckna och skadade( mosade flugor ) har ersatts med en stillhet och acceptans över livets villkor ( grått hår, trötta rynkor, MEN charmiga ) Karaktärromantisk...jo jag tackar jag :))
Dock anar jag en viss ironi som ger texten en annan infallsvinkel men det är en annan historia!
Du är helt enkel för härlig ; )
2009-03-16

  sister mary
Gillar ditt takfilosoferande! Som en alternativ meditation på nåt vis, att vila i.
2009-03-15

    Melona
Fan, vad skönt du skriver, för mig en helt ny stil av dig, och sen då, ja, det gör du med bravur... kan inte annat än att le stort och gott åt detta tak, detta liv - med benämningen karaktärromantisk!

: )
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

berxper
berxper