"Du har tre val i livet: Var bra, bli bra eller ge upp."

Gregory House

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Du har tre val i livet: Var bra, bli bra eller ge upp."

Gregory House




de skadade

spänner blicken i dig
avfyrar mina bitande ord
dina ögon ombildas till galaxer
evigheter från här

så fysiskt nära
men ljusår ifrån
pratar rakt igenom
dina stängda öron

när ord skiftas
till alldaglighet åter
syns din oförmåga
lysa med frånvaro

du skrattar nervöst
av svikande självbild
då din inre röta målas
likt träd som sakta dör

ensamt...




Fri vers av Fredric
Läst 306 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-15 20:58



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Suveränt målande bild.
2009-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att alla bär på en inre röta som man inte kan få bukt med i egen kraft eller med mänskliga metoder.
2009-03-17

  Ex¤animo
.känns.nära.snyggt målat och snabba penseldrag.MVG.
2009-03-15

  Blåbäret
hopplöst...men avståndet urholkar och nivåernas skillnader ökar...mycket snyggt, bra känsla bakom raderna
2009-03-15

  Maria Natasja
Håller med peter...fint hållen..
Rakryggad och tydlig.
Ett budskap som går fram, ringlar i poetiska meningar...

mycket bra!
2009-03-15

  Seasons VIP
Jag tycker den sista strofen gav tyngd, gör att dikten stannar kvar hos mig som läsare... Mycket bra med inre röta och ett träd som dör, oerhört starkt (iaf för mig).
2009-03-15

  peter markurth
gillar denna, fint hållen,
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Fredric
Fredric