Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge och ta

Kan ge
Kan ta
Men var går gränsen
för andra ses man som
girig
om man tar en smula för mycket
och ger en för lite

Alla ger på olika sett
alla har inte de ekonomiska förutsättningar
att ge
men då måste man förstå
att dessa människor
uppskattar
att


Jag älskar att
ge
se glädjen i
en människas ögon
som verkligen förtjänar det

Ser inte det som en tjänst
eller att hon behöver ge
det ända jag begär är
en droppe av uppskattning
så jag kan känna mig lite större
i min lilla värld

Men

är det
nästan aldrig
uppskattningen finns där

tjugo sekunder

sen glöms den bort
min kärlek
ger inte upp
vill känna
bekräftelsen av hennes kärlek
av att jag är en god människa
känner jag tvivel på min godhet?
Känner jag tvivel på mina avsikter?

Bör förstå
förmå
att känna trygghet
för mitt handlande
vandrande
mot bättre tider.




Fri vers av Tim Söderberg
Läst 510 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-16 17:44



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Glädjen att ge är stor, men att få är också roligt. Det är nog så att de som har svårt för att uppskatta har nog också svårt för ge, dock gäller det inte alla.

Det är nog många som uppskattar att få, men kanske har lite svårt för att visa.

Fortsätt med den godheten, det får du tillbaka sen jag lovar.
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tim Söderberg
Tim Söderberg

Mina favoriter
Låt vindarna virvla