Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidigt fyrtital

Tidigt fyrtital
en liten pojke bär
försiktigt försiktigt
i sina kupade händer
något som han hittat i hönshuset
Hans stora kusin var med
och såg till att dörren
blev ordentligt stängd

Ute i världen
rasar kriget
människor dör som flugor
men detta är något märkligt
som han aldrig sett förut
ett ägg utan skal
som hålls ihop av en tunn tunn hinna
Han vet redan vad det är
ett barfotaägg

I det varma
bondgårdsköket
väcker fyndet förundran och munterhet
det steks och smakar
som ett vanligt ägg
medan kriget rasar vidare
ute i världen




Fri vers av stenhur VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-16 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP