Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vrinneviskogen i mars


I skogens stillhet
småfåglars fina kvitter
tystnadens fäste.
Kallande över ängen
kråkans myndiga kraa- kra

Stenblocken sveper förnämt
sina mosstäcken om sig:
tävlar om grönaste glans.

Vid fotbollsmålet
hasselns hängen visar gult -
barnen i skolan.

Nu vänder vinden
det susar i tallarna
myrstacken högre i år.

Bäckens silverfåra -
här gäller att hoppa -
många hälsar idag!




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 618 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-17 09:05

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Stenblock och mossa - favoriter hos mig!
2009-03-17

    ej medlem längre
Härlig vandring! Stannar till lite extra vid nyisen och vid fotbollsmålet ...
2009-03-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
Otroligt vacker bildrik text.
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP