Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad är viktigast?


Ett andetag för andras lust - eller ett eget liv?


När allting slutar vara
en dans för andras lust
blir livet kanske bara
ett andetag - en pust
att njuta utan ände
ett slut på allt elände
så må all rädsla fara!

Men om man vill bevara
sin image som en dust
av lustans fala mara
syns dödens mörka kust
som avundsjukan sände
dit dagen for och vände
att samla livets skara

Så måste man förklara:
vad stäckte livets must,
vad lämnade att vara
ett bokslut i förlust?
och svaret tanken kände
var allt vad skammen brände
- av intet är mitt vara




Fri vers av halmstrå
Läst 366 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-17 10:21



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Helt suveränt tycker jag - rimflyt och dramatik superbo!!
2009-03-17

  korpfjäder
Att hitta form och rim sådär lustfyllt och ändå skriva om det outhärdliga - att finna sitt eget tomma skal där det skulle varit liv och kärlek - det är stort. Men poeten borde vara medveten om den egna begåvningen.
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå