Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(den råd lyder är vis-ändrad)


mina tårar

tårar
ogråtna
torrlagda öknar -
förtvivlans isar
vattnar våra hav -
skövlar trädens rotkronor
släcker kolstybbens vita eldar -
mina tårar




Fri vers av vera gade VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-17 13:09

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
kul att du hör av dig Björn: utan att vara specialist:
kolstybb kan användas som ett pulverformigt bränsle vid hyttan och gav gasen extra hög temperatur
2009-03-18

  Björn Nilsson VIP
Det här är en fullständigt ohjälpsam och oanvändbar kommentar men jag kanske vågar komma med den i alla fall: bildspråket går mig förbi, jag har svårt att hänga med även om jag anar en riktning. Kolstybb? Är det en idrottsplats inblandad?
2009-03-17

    Madeleine Ågren (Maduska)
Filosofisk och krumelurig. En text att grunna över. Ger starka känslor.
2009-03-17

  L Patrik W Johansson VIP
Tyckte öken/smältisen passade med det här utdraget, eftersom du är petig med erfarenhetens rätt är det ju en risk på alla sätt (hepp!)

Förlorat Paradis: BOK I:XV (J.Milton)
~*~

En mångfald, likt något den folkrika Nord
Aldr'g hälla ur hennes frusna länder, att passera
Rhen eller Donau, då hennes barbariska Söner
Kom som en Störtflod i Södern, och spred sig
Nedom Gibraltar till Libyens sand. [ 355 ]
Med ens från var Skvadron och vart Förband
Huvudmän och Ledare ditåt hastade där deras
store Befälhavare stod; Gudlika former och skepnader
Överträffande mänskliga, Prinslika Dignitärer,
Och Styrkor som tidigast i Himmelen satt på Troner; [ 360 ]
Dock på grundval av deras Namn i him'lska Register nu
Voro det ej minnesstund utprickad och upptagen
Av deras Revolt, från Livets Böcker.
Ej heller hade de bland Evas Söner
Tagit sig nya Namn, tills vandrande över Jorden, [ 365 ]
Genom Guds höga lidande för människans prövningar,
Genom falskhet och lögner den största del
Av Mänsklighet de fördärvade att försaka
Gud sin Skapare, och den osynliga
Äran av honom som skapade dem, att omdana [ 370 ]
Ofta till Bilden av en Best, avgud'd
Medelst uppsluppna Religioner fulla av Pompa och Guld,
Och Djävlar att dyrka i Gudomars ställe:
Då blev de tillkännagivna människan genom olika Namn,
Och olika Gudabilder genom Hednavärlden. [ 375 ]

John Milton 1667
LPWJ svensk version 16/03/09

Be well,
St.Patrick ;)
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP