Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dagen ett liv.


Ensamståendemammablues

 

klockan är sex

mobilen spelar god morning starshine
morgonrock med släpande tofflor
kaffebryggare surplar som trumvirvelspel
kyssar på sömnvarm kind
neeej mamma inte än
jooo min unge nu
frukost tända ljus

trappspring..klapp klapp
in i bilen brummmmmm
oljan slut men försöker ändå

tick tack

  säger motorn
fyller olja, olja på händerna
stereon spelar lugna favoriter
I still got the blues for you
kommer till jobbet, roll on

möten och måsten

in i bilen tick tack


äntligen hemma
roll of i duschen, lagar mat med telefon mellan axel och kind
rensar avlopp med kaustiksoda,förbjudet
läsa läxor, packa matsäck
skriva komihåglista
köra till stallet eller var det scouter idag
vilken dag är det egentligen
läsa saga från huvudet, fantasi slut
kyssar på sömnvarm kind

mamma förbereder nästa dag

ser i spegeln stööön
ansiktskräm massor, tunga ute...aaahhh
puss på spegeln smack
katten på kudden spinner
ensam mamma sover
talar i sömnen

JAG KAN SJÄLV..
Klockan slår tick tack




Fri vers av Epione VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-03-21 10:33



Bookmark and Share


  erkki
Läste om denna idag. Vilken underbar värme som strålar fram ur dessa rader!

2020-10-21

  Grubbelmia
Oj, vilken bra text. Jag riktigt satte kaffet i halsen. Tack och kram. /Grubbelmia
2009-09-09

  Ronny Berk
så väl berättat vardags göromål tidig morgon och sen kväll, möten och måsten som i "sånt är livet"... talande med de avslutande raderna ,exklusive den tackande klockan, devisen "kvinnor kan " stämmer väl !
2009-06-03

  erkki
Tips: Gå in på youtube. Knappa in Louisiana Jazz Band och Sheik of Araby. Glöm inte högtalaren!
Kanske inte direkt blues, men gillar man det så...
2009-05-03

  erkki
Tempot ökar hela tiden. Och så det fina ordet: "Sömnvarm". Det skapar associationer till ens barn när de var små och kelna. Och en själv som barn. Med mamma.
Tänk att man glömmer så fort. Men så här var det. Du fångade detta stressande jättefint. Alla håller på så här. Hur ska detta sluta?
2009-04-22

  blaite
Vilken dag..kanon bra..gary moore..har nog fortfarande bluesen..
2009-04-21

  ~Leonardo~
That's it..en typisk dag eller?? I got the blues allright!!!
joda..visst e de en pulshöjare. kan se detta framför mig...
2009-03-21

  Ilona _L
One of this days... fick igång min puls iaf! Finfint beskrivet om vardagens vedermödor!
2009-03-21

    leelee
"Vilken dag är det egentligen?"
Ha ha, åh, vad jag kände igen mig.
Du är ju grym, ju!
2009-03-21

    ej medlem längre
Låter som en lugn och behaglig dag:-)
En fantastiskt bra text som gav mig hög puls och stresshormon..
2009-03-21

  Alexander Gustafsson
Helt jävla fantasisk...
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP